Elpo-kustannus

Koulupojan päiväkirja

Aleksanteri Ahola-Valon vuosi 1912 oli dramaattinen yhteiskunnallisten ristiriitojen kärjistyessä Venäjän vallankumouksen ja maailmansodan lähestyessä. Kaiken keskellä 12-vuotias Ali teki tutkimusta orpokotien oloista kuin varttunut kasvatustieteilijä tai salapoliisi. Samalla Ali joutui kantamaan vastuun omasta elannostaan ja lukemattomista velvollisuuksista. Kirjaa lukee herpautumattomasti kuin parasta jännitysromaania tai maailmankirjallisuuden mestariteosta.

Päiväkirja on ylistyslaulu ihmisrakkaudelle, kasvatuksen voimalle ja ajattoman tarinankerronnan tehtävälle.

Tilaus osiosta Elpo-kustannus ja kauppa   

Koulupojan päiväkirja

Koulupojan päiväkirjan osa 6, vuosi 1913, julkistettiin lasten oikeuksien päivänä 20.11.2019 Akseli Gallen-Kallelan museossa osana näyttelyä: Tie arvoelämään - Aleksanteri Ahola-Valo. Teoksen julkisti sotakamreeri, kirjailija, fil.lis Timo Malmi.
Itä-Suomen yliopistossa on kirjasarjasta tehty opiskelijoille 3-osainen luentosarja (Alik Aholan omatoimikoulu, youtube), jonka lopussa luennoitsija toteaa: "Tästä tulee maailmanluokan sensaatio", kun kirjasarja pystytään kiinnittämään historialliseen ympäristöönsä.

Elpo-kustannus on osa Aleksanteri (Ali) Ahola-Valon (1900-1997) perustamaa Elpo ry:tä. Elpo-kustannus julkaisee kirjoja Ahola-Valosta, hänen itsensä kirjoittamiaan tekstejä sekä tekstejä jotka ovat saaneet inspiraationsa Ahola-Valon elämäntyöstä. Julkaistut kirjat  ovat itsessään arvokkaita. Taloudellinen voitto ei ole tavoite, vaan arvokkaan elämäntyön säilyttäminen ja sen tunnetuksi tekeminen..

Pieni Ali-poika kirjoitti Koulupojan päiväkirjassaan: ”Jos ihminen paljon kirjoittaa, niin hän huomaamattaan päivä päivältä tulee viisaammaksi”. Ehkä tätä voisi soveltaa myös kustantamiemme kirjojen lukemiseen. Jos ihminen paljon lukee, niin hän huomaamattaan päivä päivältä tulee viisaammaksi.

Ajankohtaista informaatiota toiminnastamme löytyy Facebook-sivultamme Aleksanteri Ahola-Valo Elpo ry Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla risto.suvanto7@gmail.comOhjeet yhdistykseen liittymiseen löytyvät Elpo-kustannus ja kauppa sivupalkista.

Toimintamme lähtökohtaa kuvaa Ahola-Valon  Katri Valan runon kuvitustyö: