Elpo-kustannus

Koulupojan päiväkirja

Koulupojan päiväkirjan osa 6, vuosi 1913, julkistettiin lasten oikeuksien päivänä 20.11.2019 Akseli Gallen-Kallelan museossa osana näyttelyä: Tie arvoelämään - Aleksanteri Ahola-Valo. Teoksen julkisti sotakamreeri, kirjailija, fil.lis Timo Malmi.
Itä-Suomen yliopistossa on kirjasarjasta tehty opiskelijoille 3-osainen luentosarja (Alik Aholan omatoimikoulu, youtube), jonka lopussa luennoitsija toteaa: "Tästä tulee maailmanluokan sensaatio", kun kirjasarja pystytään kiinnittämään historialliseen ympäristöönsä.

Olin pakolainen

Ahola-Valo pakenee Neuvostoliitosta Suomeen pelastaakseen henkensä vuonna 1933. Suomessa hän kohtaa epäluulojen muurin ja jatkaa pakomatkaansa Ruotsiin vuonna 1946. Suomessa hänelle tulevat elämän vaikeuksien lisäksi tutuksi Talvisodan aikana Tammisaaren turvasäilö ja Jatkosodan aikana tasavallan presidentin linna hänen tehdessä presidentti Risto Rytin muotokuvaa.

Elpo-kustannus on osa Aleksanteri (Ali) Ahola-Valon (1900-1997) perustamaa Elpo ry:tä. Elpo-kustannus julkaisee kirjoja Ahola-Valosta, hänen itsensä kirjoittamiaan tekstejä sekä tekstejä jotka ovat saaneet inspiraationsa Ahola-Valon elämäntyöstä. Julkaistut kirjat  ovat itsessään arvokkaita. Taloudellinen voitto ei ole tavoite, vaan arvokkaan elämäntyön säilyttäminen ja sen tunnetuksi tekeminen..

Pieni Ali-poika kirjoitti Koulupojan päiväkirjassaan: ”Jos ihminen paljon kirjoittaa, niin hän huomaamattaan päivä päivältä tulee viisaammaksi”. Ehkä tätä voisi soveltaa myös kustantamiemme kirjojen lukemiseen. Jos ihminen paljon lukee, niin hän huomaamattaan päivä päivältä tulee viisaammaksi.

Ajankohtaista informaatiota toiminnastamme löytyy Facebook-sivultamme Aleksanteri Ahola-Valo Elpo ry Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla risto.suvanto7@gmail.comOhjeet yhdistykseen liittymiseen löytyvät Elpo-kustannus ja kauppa sivupalkista.

Toimintamme lähtökohtaa kuvaa Ahola-Valon  Katri Valan runon kuvitustyö: