You are here

Saana Saarinen

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/elpo/public_html/includes/menu.inc).
Vallankumouksen suomalainen silminnäkijä

 

Tietokirjailija, toimittaja, fil. maist.

Uutuuskirjan kirjoittaja: Vallankumouksen suomalainen silminnäkijä. Aleksanteri Ahola-Valon vuosi 1917 Pietarissa.

Olen työskennellyt tietokirjailijana ja toimittajana 1980-luvun puolivälistä lähtien. Olen kirjoittanut 16 tietokirjaa, useita romaaneja sekä tehnyt töitä toimittajana aikakauslehdille, radiolle ja tv:lle. (ks. lisätietoja nettisivuiltani saanasaarinen.net)

Tapasin Aleksanteri Ahola-Valon ensimmäisen kerran vuonna 1983 pian hänen Suomeen muuttonsa jälkeen, kun kirjoitin hänestä laajan artikkelin Seura-lehteen. Sittemmin kirjoitin hänestä artikkeleita myös mm. Voi hyvin-, Opettaja- ja ET-lehtiin sekä tein radio-ohjelmia Koulupojan päiväkirjoista Lähiradioon.

Vuonna 2015 kirjoitin Ahola-Valon elämään liittyvän Finnlectura Oy:n julkaiseman tietokirjan Tapasin Tolstoin. Taiteilija Ahola-Valon muistikuvia Repinistä Rytiin.

Syyskuun 2017 lopulla ilmestyi Elpo ry:n julkaisema, kirjoittamani kirja Vallankumouksen suomalainen silminnäkijä. Aleksanteri Ahola-Valon vuosi 1917 Pietarissa. Kirja perustuu Ahola-Valon itsensä kokemiin ja kertomiin tapahtumiin Venäjän vallankumousvuonna. Mukana on myös monia vallankumoukseen liittyviä tapahtumia ja ajatuksia vuosilta 1914−1921. Kirjassa on paljon mielenkiintoista ja ennen julkaisematonta aineistoa vallankumouksesta, jonka keskellä nuori Aleksanteri toimi ja myös vaikutti tapahtumien kulkuun.

Tämä kirja toteutettiin opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella.

Kirja julkaistiin Pietarissa 22.9.2017 Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin luentotilaisuudessa. Luento jatkui selostamallani kiertoajelulla Pietarin keskustassa paikoilla, joissa Ahola-Valo todisti muun muassa helmikuun 1917 vallankumouksen aamun sekä näki Leninin ja Svinhufvudin yhdessä allekirjoittamassa Suomen itsenäisyysjulistusta. Hän myös levitti Pravdaa ja vallankumousjulisteita sekä tunsi yhden keskeisimmistä rikkaista vallankumouksen tukijoista.

Kirjaa myy Elpo ry 20 euron hintaan.

TILAA: maksamalla kirjan hinta (20 € + postikulut 3 €) tilille FI7710323007202488 ja lähettämällä sähköposti osoitteeseen tilaukset@elpokustannus.fi. Tilauksessa on mainittava kirjan nimi, hinta postikuluineen ja postiosoite, johon tuote lähetetään sekä matkapuhelinnumero, jotta lähettäminen postiautomaatista onnistuu.